Huawei inngår samarbeid med bilprodusent

 

Bilprodusenten SERES skal selge sin nyeste modell, SF5, integrert med Huawei-teknologi. Bilen vil også være tilgjengelig i Huaweis egne flaggskipbutikker i Kina.

 

Huawei annonserte i dag sitt nye samarbeid med bilprodusenten SERES, som i første omgang vil omfatte modellen SF5. I tillegg til Huaweis teknologiske bidrag til bilen, innebærer samarbeidet også at modellen vil selges i Huaweis flaggskipbutikker i Kina.

Huaweis teknologiske bidrag inkluderer blant annet Huawei DriveONE Three-in-One Electric drive – et system for utvidet rekkevidde, som reduserer rekkeviddeangst. Dette har resultert i en bil med 180 km elektrisk rekkevidde og 1000 km i utvidet rekkevidde-modus, samt…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Bilprodusenten SERES skal selge sin nyeste modell, SF5, integrert med Huawei-teknologi. Bilen vil også være tilgjengelig i Huaweis egne flaggskipbutikker i Kina.

 

Huawei annonserte i dag sitt nye samarbeid med bilprodusenten SERES, som i første omgang vil omfatte modellen SF5. I tillegg til Huaweis teknologiske bidrag til bilen, innebærer samarbeidet også at modellen vil selges i Huaweis flaggskipbutikker i Kina.

Huaweis teknologiske bidrag inkluderer blant annet Huawei DriveONE Three-in-One Electric drive – et system for utvidet rekkevidde, som reduserer rekkeviddeangst. Dette har resultert i en bil med 180 km elektrisk rekkevidde og 1000 km i utvidet rekkevidde-modus, samt en akselerasjon fra 0-100 km/t på 4,68 sekunder.

 

Fungerer sømløst med smarttelefoner
SERES SF5 vil også komme med Huawei HiCar, selskapets operativsystem for kjøretøy – laget for å fungere sømløst med smarttelefoner. Smartskjerm-systemet muliggjør at apper som brukes på mobilen, kan flyttes over til bilens dashboard ved et enkelt tastetrykk. Dette fungerer også motsatt, ved at du kan styre dine smartenheter – for eksempel i hjemmet – fra bilen. Ønsker du å sette på varmen hjemme? Da kan du gjøre det rett fra bilens dashboard.

Huawei har også bistått med bilens lydanlegg, og de 11 lydenhetene i bilen er tunet av Huawei Sound-lydingeniører.

En annen kul og praktisk funksjon som Huawei har bidratt med, er bil-til-bil-lading. Det betyr at du kan overføre strøm fra et kjøretøy til et annet – i likhet med reversert lading-funksjonen på Huaweis mobiler.

 

Veiskille for teknologiindustrien
SERES SF5 vil være tilgjengelig fra 21. april 2021. Den vil i utgangspunktet kun selges i Kina, og kommer dessverre ikke til Norge med det første. Huawei utelukker derimot ikke samarbeid med andre bilprodusenter i fremtiden.

 

Richard Yu, administrerende direktør i Huawei Consumer Business Group, mener det unike samarbeidet markerer et veiskille for teknologiindustrien.

– Denne spennende kunngjøringen setter en ny presedens, både for forbrukerelektronikkindustrien og for el-bilindustrien. I fremtiden vil vi ikke bare tilby ledende, smarte billøsninger for å hjelpe partnere med å bygge bedre intelligente biler, men også hjelpe dem med å selge disse kjøretøyene gjennom vårt detaljhandelsnettverk over hele Kina, uttaler han i forbindelse med lanseringen.

 

 

Foto: Huawei

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen