Bekrefter rekkevidden for Kia

 

Denne uken startet produksjonen av nye Sorento som ladbar hybrid, og Kia bekrefter i dag elektrisk rekkevidde og CO2 utslipp.
 

Nye Sorento er en stor SUV med inntil syv seter, og vil ha elektrisk rekkevidde opp til 57 kilometer (WLTP*). I byområder vil Sorento kunne kjøre elektrisk opp mot 70 kilometer på en lading. CO2 utslipp vil være 38 g/km (WLTP, weighted combined**).

 

“Nye Kia Sorento kommer til Norge som ladbar…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Denne uken startet produksjonen av nye Sorento som ladbar hybrid, og Kia bekrefter i dag elektrisk rekkevidde og CO2 utslipp.
 

Nye Sorento er en stor SUV med inntil syv seter, og vil ha elektrisk rekkevidde opp til 57 kilometer (WLTP*). I byområder vil Sorento kunne kjøre elektrisk opp mot 70 kilometer på en lading. CO2 utslipp vil være 38 g/km (WLTP, weighted combined**).

 

“Nye Kia Sorento kommer til Norge som ladbar hybrid i februar / mars. Det er en romslig og praktisk SUV, og vi tar den inn som standard med syv seter og firehjulstrekk. Sorento er også en meget sikker bil, og fikk nylig toppresultat med 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstester”, sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen.

 

Høye ytelser og utslippsfri kjøring
Nye Kia Sorento Plug-in Hybrid har en kraftig 1.6-liters turbo bensinmotor, med 180 hk og dreiemoment på 265 Nm. Kombinert med en elmotor som produserer 67 kW og 304 Nm, er kombinert ytelse på 265 hk og dreiemoment på 350 Nm.

 

En høykapasitets lithium-ion polymer batteripakke på 13.8 kWh gir god elektrisk rekkevidde. Avhengig av kjøreforhold overføres kraften til forhjul eller alle fire hjul via en sekstrinns automat gearkasse.

 


God plass

Fører får enkelt oversikt over drivlinje og batteristatus i det digitale instrumentpanelet på 12.3 tommer. På den store infotainmentskjermen med Kias UVO Connect system er bilen hele tiden tilkoblet nett, og man får oppdateringer i sanntid som f.eks nærliggende ladestasjoner og trafikkforhold.

 

Drivlinjen er konstruert for å gi best mulig lastekapasitet og god plass til 7 passasjerer. Elmotoren er montert mellom bensinmotor og gearkasse, som er mulig takket være den kompakte konstruksjonen på bensinmotoren.

 

Batteripakken er plassert under fører- og passasjersetet, og ligger mellom gulvet i kupéen og bilens bunn. Dette gjør at den ikke stjeler plass fra kupé eller bagasjerom, og gir et lavt tyngdepunkt som bidrar til Sorentos dynamiske karakter og forbedrede kjøreegenskaper.

 

Bensintanken på 67 liter er plassert under andre seterad, mens ombordladeren på 3.3 kW er plassert under gulvet i bagasjerommet. I tillegg til god plass i bagasjerommet har også passasjerene på tredje seterad god benplass og en komfortabel sittestilling.

 

Produksjonsstart
Denne uken startet produksjonen av Sorento Plug-in Hybrid på Kias fabrikk i Hwasung, Korea. Den ladbare hybriden kommer for salg i Europa tidlig neste år, og er har Kias unike 7-års garanti som også omfatter bilens elektriske motor og batteripakke.

 

* WLTP: Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure

** ‘weighted combined’ emissions are a weighted average of the Sorento’s CO2emissions in ‘charge-depleting’ (12.5 g/km) and ‘charge-sustaining’ (172 g/km) driving conditions

 

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen