Bilklargjøring er en lidenskap og en æressak

 

For Arif er klargjøring av biler en lidenskap og en æressak, og interessen har han hatt siden han var guttunge.

 

 

-Jeg har alltid pusset og gnikket på biler, for å få dem til å skinne. Dette har også vært min jobb stort sett i 30 år. Og jeg blir aldri lei. Dette kan jeg, og trives veldig godt med, sier Arif Majothi – som kom til Norge med familien sin fra Uganda tidlig på 70-tallet.

-Jeg husker ikke så mye annet enn at jeg satt i et fly. Vi flyktet fra Idi Amins regime, og det ble Lande i Sarpsborg som ble vårt nye hjemsted. Der bodde jeg i 15 år, før vi flyttet til Yven. Siden 12 år tilbake bor jeg med familien min i Skjeberg. Jeg har en kone som kommer fra Sør-Afrika, og vi har fire gutter i alderen 6 til 21 år.

 

 

Hos Grandahl siden 2004
Arif er mekanikerutdannet, men har aldri tatt fagbrev. Jobb har det likevel vært nok av. Han har jobbet med biltransport og siden som bilklargjører, var innom Brennes Auto på 90-tallet, før han fikk klargjøringsjobb hos Grandahl Bil i Sarpsborg i 2004. Her ble han til 2017.

-Da ville Grandahl satse i Fredrikstad, og jeg ble med Lars Brandt til de «gamle BMW-lokalene» i Stabburveien. Og suksessen lot ikke vente på seg. Gradvis har Grandahl Bil, Fredrikstad etablert en solid kundemasse – og Arif har fått en ganske hektisk hverdag.

 

 

Hektiske dager
-Vi lurte jo litt da coronapandemien kom i mars. Det ble veldig stille frem til påske, og så eksploderte det. Her selges bruktbil som aldri før, og jeg har biler til klargjøring hele tiden, noe jeg synes er veldig morsomt. Lars og jeg fant tonen raskt – og vi samarbeider veldig godt. Jeg har jo lært Lars en del om klargjøring og han har vist meg hvordan man selger bil og hva som skal til. Derfor selger også jeg biler nå og da. Er flink til å lytte og finne frem til hva en kunde vil ha. Skulle jeg ikke være på jobb av en eller annen grunn, er heller ikke Lars fremmed for å ta i et tak med klargjøringen av biler. Sånn må det nesten være når vi er bare to faste medarbeidere, forteller Arif.

 

 

Fotball, bil og bobil
Også på hjemmebane blir det mye bilprat, vasking, montering og polering for Arif. Sammen med et par av barna holder han på med blant annet en firehjuling. Skal Arif ta seg en liten ferietur, så går han over bobilen sin, gjør den klar og tar med seg familien på tur.

-Bobil er gøy. I år ble det bar en liten tur til Kristiansand, men jeg har vært på Nordkapp-platået og mange steder i landet. Dessuten har vi tidligere kjørt til både Paris og Amsterdam. Sistnevnte by var helt fantastisk. Det gjør meg svært lite å kjøre bobil i en storby, selv om trafikken er enorm. Når vi blir kvitt corona er drømmen min å reise til Italia med bobilen. Jeg håper det kan skje om ikke alt for lang tid.

 

 

-Hjemme snakker vi en del om bil og fotball. Tre av barna er fotballinteresserte. Jeg holder med Liverpool, mens minsten er Aston Villa-fan. Han er veldig opptatt av hva kollega Lars liker, og Lars er begeistret for Aston Villa, for å si det mildt.

-Visste ikke at du var Liverpool-patriot. Det må få noen følger, smetter Lars inn, med glimt i øyet.
-Jo, jeg ble Liverpoolfan da jeg hadde to kamerater i barndommen, som holdt med dem – men jeg er ikke veldig opptatt av fotball og Liverpool, men jeg følger jo med, sier Arif.

 

 

Mange arbeidsoppgaver
Arif er heller ikke med på at det kan bli ensomt å klargjøre bil etter bil, ofte alene i klargjøringshallen og vaskehallen hos Grandahl Bil.
-Nei, det er et jevnt tempo og arbeidsoppgavene er mange. Snakker mye med Lars, et par andre som hjelper til her og kunder som kommer innom. Dagene går unna.

 

 

En typisk dag for Arif er vasking av biler, også motorer – før filler og poleringsmaskin tas frem. Det skal være strøkent inne i bilene og lakken skal skinne.

-Når man kjøper en bil, så skal den se flott ut. Alt skal være strøkent. Vi får mange positive tilbakemeldinger på akkurat det. Jeg skal være stolt når en bil ruller ut fra Grandahl Bil, mener Arif Majothi.

 

 

Arif Majothi

  • Alder: 52 år
  • Stilling: Klargjøringsansvarlig hos Grandahl Bil, Fredrikstad
  • Bor: Skjeberg
  • Sivilstatus: Gift, 4 barn – alle gutter
  • Fritid: Oppfølging av barn og gjerne tur med familiens bobil

 

 

 

Related posts