Hyundai IONIQ kommer i ny utgave

Hyundai IONIQ har vært en enorm suksess i det norske markedet siden lanseringen i 2016, og Hyundai er nå i ferd med å lansere andre generasjon av IONIQ.

Først kommer IONIQ hybrid og IONIQ plug-in, deretter følger IONIQ electric.

Nye IONIQ får fullstendige tilkoblede tjenester, med Hyundai Bluelink®-teknologi. Det betyr at bilen får støtte for telemetri og automatisk nødanrop med e-Call. IONIQ har i tillegg avanserte aktive sikkerhets- og førerassistentsystemer med Hyundai SmartSense, justerbar regenerativ bremsing, og en ny toppmoderne infotainmentenhet på 10,25’’.

I tillegg har bilen blitt redesignet ut- og innvendig.

– Med våre nye IONIQ-modeller tilbyr…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hyundai IONIQ har vært en enorm suksess i det norske markedet siden lanseringen i 2016, og Hyundai er nå i ferd med å lansere andre generasjon av IONIQ.

Først kommer IONIQ hybrid og IONIQ plug-in, deretter følger IONIQ electric.

Nye IONIQ får fullstendige tilkoblede tjenester, med Hyundai Bluelink®-teknologi. Det betyr at bilen får støtte for telemetri og automatisk nødanrop med e-Call. IONIQ har i tillegg avanserte aktive sikkerhets- og førerassistentsystemer med Hyundai SmartSense, justerbar regenerativ bremsing, og en ny toppmoderne infotainmentenhet på 10,25’’.

I tillegg har bilen blitt redesignet ut- og innvendig.

– Med våre nye IONIQ-modeller tilbyr vi ikke bare miljøvennlige biler til stadig flere kunder, men også nye nivåer av tilkoblede tjenester, sier markeds- og produktdirektør Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe.

– Hyundai Motor viste IONIQ første gang for tre år siden, og bilen representerte et svært viktig steg på merkets vei mot å gjennomføre våre mobilitetsvisjoner for fremtiden. Dette er i kjernen av vår utvikling i løpet av de kommende årene.

Siden lanseringen i 2016 er det solgt mer enn 60.000 IONIQ, og modellen er allerede en av grunnpilarene i Hyundais portefølje av miljø- og nullutslippsbiler. Sammen med den revolusjonerende hydrogenelektriske bilen NEXO og rekkeviddekongen KONA electric, tilbyr Hyundai den bredeste porteføljen av miljøvennlige drivlinjer og modeller i markedet.

Nye IONIQ blir en svært viktig modell på vår videre reise mot å gjøre miljø- og nullutslippsbiler tilgjengelig for enda flere kunder.

Flere viktige utstyrsnyheter

Nye Hyundai IONIQ får en helt ny 10,25’’ infotainmentenhet, som representerer et helt nytt steg i denne klassen. Enheten støtter naturligvis Apple CarPlay og Android Auto, i tillegg til Hyundai LIVE services og navigasjon. Videre får enheten full støtte for telemetri og tilkoblede tjenester.

I tillegg til den nye store enheten, får IONIQ et nytt høyoppløst instrumentpanel, og et nytt dashborddesign. Dette inkluderer et redesignet panel for klimainnstillinger, med overflate i sort høyglans. Bilen er ellers oppfrisket med skarpere linjer, og LED-belysning i interiøret, såkalt ambient lighting.

Utvendig har bilen fått ny grill og et mer raffinert design med nye støtfangere foran og bak. I tillegg har bilen fått redesignede lykter med ny LED-signatur foran og bak. IONIQ blir også tilgjengelig i de tre nye fargene Fluidic Metal, Electric Shadow og Liquid Sand, og bilen vil totalt tilbys i åtte eksteriørfarger.

For den ladbare hybriden introduseres også verdens første «Green Zone»-kjøremodus, som automatisk endrer bilens kjøremodul slik at den i hovedsak går på strøm i stedet for å bruke bensinmotoren i lavutslippssoner.

Nye IONIQ henter også muligheten for enpedalskjøring kjent fra KONA electric, med smart regenerering.

Nye Hyundai IONIQ er ventet til Europa i løpet av 2019. Salgsstart for nye IONIQ hybrid og plug-in forventes å være på sensommeren. Prisene gjøres kjent i forbindelse med salgsstart.

Artikkelen fortsetter under annonsen