En første forsmak på BMW M8 Coupé

Rett før den første nye BMW 8-serie Coupé får norsk asfalt under hjulene, kommer første smakebit av den kommende toppmodellen; BMW M8 Coupé.

– Det har ligget i kortene en stund at også den helt nye 8-serien vil få en av alfabetets beste bokstaver i modellbetegnelsen. Den kommende BMW M8 Coupé vil finne sin naturlige plass på vår øverste hylle, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

Med en effekt på nordsiden av 600 hk i en turtallsvillig V8 TwinPower turbomotor, et spesifikt M-tunet understell og en rekke særegne tilpasninger, vil toppmodellen i den…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rett før den første nye BMW 8-serie Coupé får norsk asfalt under hjulene, kommer første smakebit av den kommende toppmodellen; BMW M8 Coupé.

– Det har ligget i kortene en stund at også den helt nye 8-serien vil få en av alfabetets beste bokstaver i modellbetegnelsen. Den kommende BMW M8 Coupé vil finne sin naturlige plass på vår øverste hylle, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

Med en effekt på nordsiden av 600 hk i en turtallsvillig V8 TwinPower turbomotor, et spesifikt M-tunet understell og en rekke særegne tilpasninger, vil toppmodellen i den nye generasjonen BMW 8-serie bli en kjøremaskin for både svinger og langstrekker. Ikke minst vil M xDrive intelligent firehjulsdrift, som først ble introdusert med siste generasjon BMW M5, krydre kjøreopplevelsen.

Det innovative M xDrive firehjulsdriftssystemet kombinerer sportsligheten og presisjonen fra bakhjulsdrift med det maksimale grepet firehjulsdrift gir. Under normal kjøring føres kreftene til bakhjulene, i typisk BMW M-manér. Når det ikke er mulig å få flere krefter ned i bakken gjennom bakhjulene, og behovet for mer grep melder seg, kobles forhjulene sømløst inn gjennom en overføringskasse koblet til girkassen med egen aksling til forhjulene.

Systemet kan konfigureres på en rekke individuelle måter og puristene kan fortsatt nyte egenskapene til den klassiske bakhjulsdriften ved enkelt å deaktivere firehjulsdriften. Den aktive M-differensialen fordeler kreftene mellom bakhjulene i erketypisk BMW M-stil.

Kombinert med den nye 8-trinns automatgirkassen M Steptronic, gir det nye M xDrive firehjulsdriftssystemet føreren muligheter for rikholdig kjøreglede, ikke bare på banen, men også under daglig kjøring med varierende kjøreforhold.

BMW M8 Coupé blir lansert iløpet av 2019, etterfulgt av BMW M8 Cabriolet og firedørsmodellen BMW M8 Gran Coupé.

Artikkelen fortsetter under annonsen