Nye Suzuki Vitara 4×4

Vitara serien ble lansert i 1988 og bilen var da en pioner i den kompakte SUV-kategorien. Vitara er kjent som en kompakt, lett manøvrerbar bil både på vei og i terreng og for sitt særpregede design. I 2018 markerer Vitara sitt 30 års jubileum.
Den nåværende 4. generasjons Vitara ble introdusert i 2015 for å møte dagens etterspørsel etter kompakte SUV’er.
Vitara har Suzuki’s ALLGRIP 4×4 system for forbedret ytelse og med avanserte sikkerhetsfunksjoner og med 4 forskjellige kjøreprogram – Auto – Lock – Snow – Sport. Allgrip er standard og inkludert i prisen.
I jubileumsåret 2018…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vitara serien ble lansert i 1988 og bilen var da en pioner i den kompakte SUV-kategorien. Vitara er kjent som en kompakt, lett manøvrerbar bil både på vei og i terreng og for sitt særpregede design. I 2018 markerer Vitara sitt 30 års jubileum.
Den nåværende 4. generasjons Vitara ble introdusert i 2015 for å møte dagens etterspørsel etter kompakte SUV’er.
Vitara har Suzuki’s ALLGRIP 4×4 system for forbedret ytelse og med avanserte sikkerhetsfunksjoner og med 4 forskjellige kjøreprogram – Auto – Lock – Snow – Sport. Allgrip er standard og inkludert i prisen.
I jubileumsåret 2018 presenteres Vitara med et mer sofistikert design og med flere avanserte sikkerhetsfunksjoner. Den nye Vitara 4×4 bringer Suzuki’s arv videre og den lanseres nå med omfattende utstyrspakke, inneholdende bla. panorama soltak.

 

Eksteriør
Fronten på den oppgraderte Vitaraen har blitt fornyet med vertikale kromlister og 5-elements grill, et signaturtrekk som ble meget godt mottatt på iV4 (Vitara konsept modell). En ny kromlist over bilens nedre grill understreker bilens avanserte utseende.
De bakre lysene har nå LED i tre linjer og dette sammen med de ny designede bakre beskyttelsesplatene gir bilen et innovativt og eksklusivt inntrykk.
Panorama soltak er nå tilgjengelig på alle GLX modeller og er en del av Norgespakken.
Det utvendige fargeutvalget har blitt fornyet med to farger; Solar Yellow pearl metallic og Ice Blue metallic.

 

Interiør
Vitaras interiør har endret seg i stil og kvalitet. Instrumenter og målere har nytt design, passende for en SUV, og ny 4,2 tommers kjørecomputer som gjør det enklere å se ALLGRIP-kjøremodus og andre styringsfunksjoner samt grafikk for trafikkskiltgjenkjenning – et nytt forebyggende sikkerhetstiltak.
Dashbordklokken er også i nytt design og er med på å gi et godt inntrykk av interiøret.
Andre oppgraderinger inkluderer soft-pad dashbord, sølvrammer på instrumenter, dører og midtkonsoll. Bilen har også nye setetrekk i alcantara med geometrisk mønster samt nytt midtarmlene.

 

Motor
I tillegg til Suzuki’s kjente 140HK Turbo bensin motor som er kjent fra Turbo S modellen, introduseres nå en kompakt 112HK turbo bensin motor. Motorene til Suzuki gir en god kombinasjon av bra dreiemoment og respons, men også svært god bensinøkonomi.
Både 112HK Turbo og 140HK Turbo motorene kan leveres med manuell eller automatgir. Automatgir i kombinasjon med 4×4 er unikt og meget prisgunstig i Vitara’s prisklasse.

 

Avansert sikkerhetsteknologi
Dagens Vitara er meget godt utstyrt med sikkerhetsfunksjoner. Radar Brake Support har nå blitt erstattet av Dual Sensor Brake der det under kjøring aktiveres både et monokulært kamera og laser radar for å avgjøre om det er fare for kollisjon med et kjøretøy eller fotgjenger.
Filvarsling, blindsonevarsel, skiltgjenkjenning, bakkestart og bakkenedkjøringsassistent er nå standard sikkerhetsutstyr.
AT modellen av Vitara leveres nå med Adaptive Cruise Control med Stop og Start. Adaptiv Cruise Control med Stop & Start kan til og med bremse bilen til full stopp bak kjøretøy foran, til stor hjelp ved f.eks. køkjøring.
Ryggevarsling med sidemonterte sensorer for varsling av kjøretøy som nærmer seg på hver side av bilen, er også standard utstyr for første gang.
Prisene for nye Vitara 4×4 starter på kr. 344.900.-. Toppmodellen Vitara 4×4 140 hk turbo med Norgespakke og automatgir kr. 399.900.-

Artikkelen fortsetter under annonsen