Utvider sitt rallyengasjement

Ford Motor Company annonserte i dag en ny avtale om å utvide sitt engasjement i WRC ved å bidra med utvidet teknisk og finansiell støtte til sin mangeårige motorsportssamarbeidspartner, M-Sport – vinneren av FIA World Championship fører- og produsentmesterskapet i 2017 med Ford Fiesta WRX med EcoBoost-motor.

Med start i 2018 vil M-Sport Ford World Rally Team – ledet av Malcom Wilson – en av de mest suksessfulle innenfor motorsporten, ha glede av ytterligere teknisk støtte fra den globale Ford Performance-organisasjonen, under ledelse av Mark Rushbrook, global director of Motorsport.

Øker sitt engasjement for å sikre et bra team også…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ford Motor Company annonserte i dag en ny avtale om å utvide sitt engasjement i WRC ved å bidra med utvidet teknisk og finansiell støtte til sin mangeårige motorsportssamarbeidspartner, M-Sport – vinneren av FIA World Championship fører- og produsentmesterskapet i 2017 med Ford Fiesta WRX med EcoBoost-motor.

Med start i 2018 vil M-Sport Ford World Rally Team – ledet av Malcom Wilson – en av de mest suksessfulle innenfor motorsporten, ha glede av ytterligere teknisk støtte fra den globale Ford Performance-organisasjonen, under ledelse av Mark Rushbrook, global director of Motorsport.

Øker sitt engasjement for å sikre et bra team også i 2018

Ford øker sine investeringer i M-Sport Ford World Rally Team for å sikre at teamet forblir konkurransedyktig også i 2018 WRC-sesongen og videre fremover.

Den økte støtten fra Ford er også en viktig faktor for M-Sports fortsatte satsing på Sébastien Ogier  – vinneren av 2017 FIA WRC-tittelen – også i 2018-sesongen.

Sammen med talentet Elfyn Evans vil Ogier lede teamet i sine Ford Fiesta WRC-utgaver, sammen med sine respektive kartlesere, Daniel Barritt og Julien Ingrassia.

– Fords 20 år lange samarbeid med M-Sport har gitt en overlegen suksess på alle nivåer innenfor rally. Det er vi veldig stolte av. Vi har også etablert Fiesta som bilen vi satser på for rallysportsutøvere over hele verden. I fjor samarbeidet vi med M-Sport i utviklingen av den helt nye Fiestaen som endte opp med å vinne FIA-mesterskapet. I 2018 er vi glade for å kunne tilby ytterligere ressurser, sier Rushbrook.

400 M-Sport utviklede Fiesta WRC-biler globalt

Ford har hatt et samarbeid med M-Sport siden 1997. Som Fords samarbeidspartner innen rallysport er M-Sport ansvarlig for ombygging av Ford-modeller til flere forskjellige klasser innenfor motorsporten, fra FIA R2 til WRC. Nesten 400 M-Sport utviklede Ford Fiesta konkurrerer for tiden innenfor rallysport globalt.

– Vi har hatt et fantastisk forhold til Ford gjennom årene, og vi er glad for at dette samarbeidet styrkes da vi har stort fokus på å forsvare våre FIA World Rally Championship-titler i 2018, sier administrerende direktør i M-Sport, Malcom Wilson.

Et sterkt team blir sterkere med økte ressurser

– Med Sébastien og Eflyn har vi et sterkt team. Mer teknisk støtte gir oss muligheten til å utvikle Ford Fiesta WRC ytterligere. Konkurransen vil bli tøffere enn noensinne, men jeg er sikker på at vi, med støtte fra våre samarbeidspartnere, kan levere det samme høye nivået av ytelse og pålitelighet som bidro til stor suksess i 2017.

Rallybilen Ford Fiesta WRC er utstyrt med en 1.6-liters EcoBoost bensinmotor og er bygd på helt nye Ford Fiesta som nå er til salgs over hele Europa. Den kan fås i flere forskjellige varianter, inkludert den stilige Fiesta Titanium, den Ford Performance-inspirerte Fiesta ST-Line og den eksklusive Fiesta Vignale. Nye Fiesta ST med en 200 HK sterk 1.5-liters EcoBoost-motor og forskjellige kjøremodus, kommer for salg i 2018.

Artikkelen fortsetter under annonsen