Her er den nye elektriske Mini

 

Den nye 3-dørs MINI-en blir startskuddet for den femte modellgenerasjonen av MINI. Den nye helelektriske versjonen av den klassiske originalen testes nå i nordisk vinterlandskap.

 

En ny helelektrisk modell fra MINI gjennomgår nå de første dynamiske kjøretestene på BMW Groups vintertestsenter i svenske Arjeplog – et viktig kapittel i utviklingsfasen før den kommende serieproduksjonen. a

 

Prototypens elektriske drivlinje, høyspenningsbatteri, elektronikk- og ladeteknologi testes i klima og kjøreforhold som er en del av den nordiske hverdagen. De snøtunge veiene og isdekte innsjøene rundt Arjeplog er perfekte lokasjoner for å teste og og finjustere motor, styring og chassis.

 

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Den nye 3-dørs MINI-en blir startskuddet for den femte modellgenerasjonen av MINI. Den nye helelektriske versjonen av den klassiske originalen testes nå i nordisk vinterlandskap.

 

En ny helelektrisk modell fra MINI gjennomgår nå de første dynamiske kjøretestene på BMW Groups vintertestsenter i svenske Arjeplog – et viktig kapittel i utviklingsfasen før den kommende serieproduksjonen. a

 

Prototypens elektriske drivlinje, høyspenningsbatteri, elektronikk- og ladeteknologi testes i klima og kjøreforhold som er en del av den nordiske hverdagen. De snøtunge veiene og isdekte innsjøene rundt Arjeplog er perfekte lokasjoner for å teste og og finjustere motor, styring og chassis.

 

Modellen som testes er den nye 3-dørs MINI-en, den første modellen ut i MINI-familiens kommende femte generasjon. Tro mot konseptet, som har vært vellykket i over 60 år, er den nye generasjonen designet for helelektrisk kjøreglede, med den erketypiske smidigheten og den kreative utnyttelsen av plass som kjennetegner MINI.

 

Neste generasjon vil realisere de klassiske MINI-egenskapene på en enda mer puristisk måte. Noe som ikke minst vil merkes i det ikoniske designet, detaljrikdommen, tradisjonen og lidenskapen for innovasjon.

 

Den nye 3-dørs MINI-en vil bli supplert med etterfølgeren til den nåværende bestselgeren MINI Countryman – også den som en helelektrisk versjon. Senere i år vil MINI også presentere et nytt konsept for en kommende crossover-modell.

 

Over 20 år har gått siden det britiske ikonet MINI ble relansert som en del av BMW Group. Siden den gang har rundt fire millioner biler rullet ut av fabrikken i Oxford og funnet veien til mer enn 100 land rundt om i verden. Kursen videre er satt – den er elektrisk. Fra 2030 og utover vil MINI kun lansere elektriske modeller.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen