Renault Zoe har vært en ubetinget suksess selv om bilen tidligere har hatt flere ulemper i forhold til konkurrentene, Ulempene eliminert og alt ligger til rette for at Zoe vil bli en bestselger
Det norske strømnettet har vært en utfordring for Renault Zoe tidligere. Det er vel bare Norge og Albania som bruker IT-nett og Renault Zoe har ikke hatt mulighet til å lade fra en vanlig husholdningstikk. En norskprodusert løsning var på markedet en liten stund, men forsvant raskt. Deermed hadde man ikke annet valg enn å installere en spesiell Wallbox med trafo hjemme. Hurtiglading fungerte heller ikke fra DC-nettverket. Renault Zoe ble isteden ladet igjennom bilens egen ombordlader på 22 KW.

Som dere ser er fronten forandret på nykommeren, små detaljer gir et moderne uttrykk.
Helt ny
I år kommer det en oppgradert Renault Zoe på markedet hvor ladeproblematikken i Norge er løst. Hurtiglading på 50 kW via DC er på plass samt lading fra vanlig husholdningskontakt, og heldigvis er 22 kW ombordladeren beholdt. Glem ladekø på hurtigladerne for 22 kW stasjon er alltid ledig.
På plass er også større batteri, høyere motoreffekt og ikke minst må vi nevne et nytt design. Konkurrentene vil virkelig få noe å bryne seg på siden rekkevidden er estimert til 39 mil med målemetoden WLTP. Renault Zoe ZE50 Life starter på 249.900 kroner. Renault Zoe er bilen som gir lengst rekkevidde for pengene akkurat i øyeblikket.

Nye lykter bak er også nytt av året.
Flere utstyrsgrader
De to rimeligste utstyrsnivåene leveres med den gamle elmotoren, men topputgavene Intens og Edition One får en helt ny og sterkere motor på 135 hester. Det betyr i praksis 0-100 på under ti sekunder og 140 km/t toppfart.
Interiøret er helt nytt, og både instrumentpanel og dashbord har fått ny design for bedre komfort med høy kvalitet i materialer. Nytt er også det 10 tommer store førerdisplayet, som leveres helt fra det laveste utstyrsnivået.
Den 9,3 tommer store berøringsskjermen på midtkonsollen gir tilgang til alle navigasjons- og underholdningstjenestene. Renault EASY LINK med spesielle elbilfunksjoner som finner ledige ladestasjoner i nærheten er inkludert. Det samme er Apple CarPlay og Android Auto.

Med utstyrsnivå Edition One ser det slik ut, skinninteriør og en masse utstyr.
Edition One
Ved første blikk ser vi ikke helt de store forandringene utvendig, men en oppgradert front med moderne Led-kjørelys istedenfor Halogen og nye baklykter er på plass. Under skallet derimot finner vi de store endringene.
Denne gang er det lagt stor vekt på bedre støydemping i form av laminert støydempende frontrute og matter. Bilen har nytt digitalt instrument i front. Vi programmerer inn strømforbruk og regenerering i synsfeltet før prøveturen, som for øvrig foregår i topputgaven Edition One.
De nye batteriene inneholder 52 kWt netto batterikapasitet med aktiv luftkjøling via en luft til luft-varmepumpe. Instrumentet viser 281 km rekkevidde ved 95 prosent batterikapasitet. Dette er normalt for en demobil med forskjellige førere som ikke kjører økonomisk. Et varsel viser at mobilen ikke lader på ladeplaten, beskyttelsesdekselet må brettes ut slik at magneten til fliken henger på yttersiden, da fungerer trådløs lading fint, flott at også bilen sier ifra.

Langt bedre batterikapasitet går ikke ut over bagasjerommet og innvendig plass, bak har vi 338 liter til rådighet
En fullverdig elbil
Ute på veien merker vi en langt bedre effekt i vår Edition One med 135 hester enn tidligere utgave. Med tanke på langt bedre støynivå og opplevd kvalitet går Zoe denne gang fra å være en enkel bybil til en fullverdig utgave for langtur.
Måleinstrumentet lå under 80 desibel selv på slitt motorvei, men viste 75 db i snitt. I bykjøring føler denne bilen seg hjemme, liten, leken og lett å kjøre. Nytt er også B-modus, hvor motorbrems eller regenerering om du vil, øker. Innstillingen er perfekt til bykjøring. Årets facelift av Renault Zoe er omfattende, men prisen på innstegsmodellen er kun 20 000 kroner opp fra utgående modell. Det dekker vel knapt kostnaden med langt større batteri…

Heldigvis er enkelte av knappene beholdt selv om Nye Renault Zoe leveres med stor 9,3 tommers berøringsskjerm på midtkonsollen, skjermen gir tilgang til alle navigasjons- og underholdningstjenestene.
Konklusjon
Renault Zoe er Europas mest solgte elbil. Endelig har Renault løst problemene med Norges spesielle el-nett. Pris fra 249.900 kroner medfører at Renault Zoe vil selge meget godt her i landet.
Faktaboks Renault Zoe
- Motor: Elektrisk
- Slagvolum: 0-liter
- Effekt: 135 hk
- Moment: 245 Nm
- Gir: automat
- 0-100 km/t: 9,5 sekunder
- Toppfart: 140 km/t
- Forbruk blandet: 1,77 kWt/mil
- Co2 utslipp: 0 g/km
- Egenvekt: 1.502 kg
- Tilhengervekt: 0 kg
- Lengde: 4,08 m
- Bredde: 1,78 m
- Høyde: 1,56 m
- Akselavstand: 2,58 m
- Utstyrsnivå: Edition One
- Bagasjerom volum: 338 liter
- Pris fra: Kr 249.900, –
- Pris prøvekjørt utgave: Kr 327.380, –

Topputgaven sparer heller ikke på lydanlegget, velkjente Bose er valgt.

281 km rekkevidde ved 95 % batterikapasitet er som forventet, husk at dette er en demobil hvor man ikke tenker på å kjøre økonomisk.

Bilen ga feilmelding når vi forsøkte å lade telefonen, det viste seg at magneten til dekselet må brettes på utsiden av ladeplaten.

Halogen hovedlys er byttet ut med mer energivennlige LED-lys, disse lyser opp veibanen langt bedre enn de gamle.