Skade og Lakk AS inn i nye lokaler

Gravearbeidet på tomta til det nye bygget er i gang, og Skade og Lakk skal inn i nye lokaler i Smørbøttaveien 23. november i år. Her ser vi representanter fra Skade og Lakk på stedet. Fra venstre: Morten Gretland, Trond Furuli og Steinar Henriksen.

 

23. november starter flyttingen til et nytt bygg på 2300 kvadratmeter i Smørbøttaveien. Skade og Lakk AS, som i dag ligger i Stabburveien, skal endelig komme i mer egnede lokaler. Eivind Engseth AS er allerede i gang med graving og grunnarbeider. Norbygg AS er hovedentreprenør.

 

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

Det er Dahle…

Av:
Oppdatert:
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gravearbeidet på tomta til det nye bygget er i gang, og Skade og Lakk skal inn i nye lokaler i Smørbøttaveien 23. november i år. Her ser vi representanter fra Skade og Lakk på stedet. Fra venstre: Morten Gretland, Trond Furuli og Steinar Henriksen.

 

23. november starter flyttingen til et nytt bygg på 2300 kvadratmeter i Smørbøttaveien. Skade og Lakk AS, som i dag ligger i Stabburveien, skal endelig komme i mer egnede lokaler. Eivind Engseth AS er allerede i gang med graving og grunnarbeider. Norbygg AS er hovedentreprenør.

 

Tekst og foto: Øivind Karlsen

 

Det er Dahle eiendom og Glemmen holding som er byggherrer. Skade og Lakk skal leie lokalene, som blir oppført på en flate, og som vil inneholde nytt teknisk utsyr for rundt 14 millioner kroner.

 

Miljø og logistikk

-Vi skal være i full drift 26. november, så her vil det gå unna. Byggingen har blitt noe forsinket frem til nå på grunn av jernbaneutredningen i området, men Jernbaneverket har gitt grønt lys etter at planene er justert et par ganger. Det skal bli veldig fint å komme i nye lokaler i et bygg som tilfredsstiller dagens krav på alle måter. Her er miljøet tatt på alvor, logistikken er i fokus og det blir nok av parkerings -og oppbevaringsplasser utenfor bygget, fortetter daglig leder i Skade og Lakk, Trond Furuli.

 

I dag har Skade og Lakk 38 i arbeid og det nye bygget kan huse rundt 40 ansatte. Kundemottaket er lagt i tilknytning til en dobbel takseringshall, og alle som jobber med taksering og styring av produksjon er plassert i dette området. Inngangen til kundemottaket finner man mot vest. For å skjerme bebyggelsen mot syd er det ingen inn- og utkjøringsporter i denne retningen.

 

Slik blir bygget sett fra alle sider.

 

 

 

Rundt 3000 skader i året

-Vi kan forhåndstaksere opp til 15 biler pr. dag, og på dagtid vil lakkeringskabinene ha en kapasitet på ca. 20 objekter pr. dag. Totalt sett kan vi reparere i overkant av 3000 skader i året. I 2017 omsatte vi for 53 millioner kroner, så det er et stort omfang. Derfor er det så viktig med logistikk når vi bygger nytt. Alt må fungere optimalt, og vi har brukt mye tid på å finne de beste løsningene. Vi har også tenkt på miljøet. Her blir det benyttet fjernvarme over hele linja -også for lakkboksene. Bedriften satser på ledlys, som sparer mye energi, forteller Trond Furuli.

 

Utstyr byttes

Det blir installert to lakk-kabiner i tillegg til en ekstra tørkekabin. Lakk-kabinene som monteres vil ikke lenger ha IR-buer med lamper som tørker lakken på bilene. I følge Furuli har lakkjemien utviklet seg, slik at nye lakkprodukter tørker mye raskere enn tidligere. Man regner 10-12 minutters tørketid mot en halv time tidligere. Nesten alt utstyr i bedriften, som løfte- og retteutstyr blir byttet ut. Sikkerheten til de ansatte er satt i høysetet. Gammelt elektrisk utstyr kan heller ikke tas med videre. 3-faseutstyret som brukes kan ikke ombygges til 400 volt som er standarden for alle industribygg i dag.

 

-Vi har hatt 17 fine år i Stabburveien og er meget godt fornøyd med utleier Fredriksborg. Men tiden er inne til å gå videre bygningsmessig. Og vi skal satse alt på kvalitet og sikkerhet, og å skape en trygg og god arbeidsplass, sier Trond Furuli.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen