Stabburets gamle hudlager har vist seg å være optimalt for salg av brukte biler. Sommeren har vært et lite eventyr.

-Ja, noen ferie var det ikke tid til om sommeren for oss. I år har det vært et jevnt sig av kunder og vi har solgt meget bra fra vi flyttet inn i januar egentlig. 450 solgte biler til begynnelsen av august bør gi rundt 800 salg i år. Det er en solid økning for oss. Og julimåned var spesielt god, forteller Knut Nesje.

 

Fant tonen

Knut er fra Heimdal, sør for Trondheim, men liker seg godt i Fredrikstad og med å selge bruktbil.

- Egentlig har jeg fagbrev som sveiser og barne- og ungdomsarbeider og før jeg reiste til Fredrikstad jobbet jeg ti år i rusenheten i Trondheim. I Fredrikstad satset jeg på bil. Det gjorde kollega Roy også. I 2008 slo vi oss sammen, og vi har holdt sammen siden. Har ikke kranglet en eneste gang ennå. I dag er vi sju ansatte i Bare Bil, fire på salg og tre på verkstedet, og jeg mener vi har et godt arbeidsmiljø. Roy er suveren på regnskap og har god kontroll på papirarbeidet. Jeg er mer praktisk anlagt. Ordner med leveringer, handler, og kjører biler til og fra EU-kontroller hos NAF. Vi utfyller hverandre. For begge elsker å selge bil i tillegg, og vi har fått en god kundekrets i distriktet etter hvert. Samtidig prioriterer vi å selge på Finn.no, og det hender både titt og ofte at det kommer folk fra andre deler av landet for å hente bil hos oss.

Knut Nesje foran salgshallen på Råbekken.
Knut Nesje foran salgshallen på Råbekken.

 

Stor plass

Knut og Roy fant hudlageret for salg på Finn.no i desember i fjor. Det tok ikke mange dagene før de slo til. Først forsikret de seg om at ”hudlukt” ikke hadde satt seg i vegger og gulv. Noe problem har det heller ikke blitt.  I det nye lageret på 2000 kvadratmeter er det plass til ca 100 biler. I tillegg finnes verksted, lager, spiserom og møterom. Tidligere holdt bilforretningen til ved Mosseveien på Fjeldberg, og bilene stod ute.

- Det er mye kjekkere å holde til inne, og i vår store salgshall får kundene lett oversikten over det som finnes av bil. Vi har noe for en hver smak, og selger alle typer bil i prisklassen 70.000 til 300.000. Noen litt rimeligere -noen litt dyrere. Solgte en bil til 540.000 i sommer. Bruktbilene våre kjøper vi fra forhandlerne i distriktet. Vi importerer ikke biler, men tar i innbytte og kjøper noen av privatpersoner.

 

Båtturer og reiser

-Jeg har ingen favorittbiler, verken å kjøre eller selge. Men vi ser etter nyere biler. Mange er ute etter gode kjøp av nesten nye biler. Selv kjører jeg en Mercedes varebil privat, men har jeg litt fri fra jobben tar jeg heller en tur med båten min enn å kjøre bil. Har en liten båt med påhenger liggende ved Toyota i Fredrikstad, og putrer gjerne utover om været tillater det. Ellers liker jeg bare å slappe av på bryggepromenaden i Fredrikstad og gjøre slettes ingenting. Og selv om det sjelden blir mange fridager om sommeren tar jeg meg litt fri om høsten og vinteren og reiser til varmere strøk. I fjor var jeg på en herlig langtur sammen med en kamerat. Vi kjørte rundt i Florida med en Camaro kabriolet. Fartet hele 450 mil på 18 dager. En fantastisk opplevelse.

 

Blir i Fredrikstad

Det er elleve år siden Knut flyttet til Fredrikstad fra Trøndelag, og han  har ikke angret.

-Her er det litt høyre gjennomsnittstemperatur, og et mer stabilt vær. Er likevel glad i hjemtraktene mine og reiser på besøk til Trøndelag nå og da. Men jeg blir nok værende i Fredrikstad nå. Det er skikkelig stas å være bruktbilselger for tiden, sier Knut Nesje i Bare Bil.


Foto: Øivind Karlsen